
Na het boodschappen doen doken wij gedrieën de keuken van Cora in. Een optie die je niet in veel restaurants krijgt, zo'n kijkje in de keuken. Een nog leukere bijkomstigheid is de mogelijkheid om zelf mee te helpen aan de bereiding van het diner.
In overleg had Cora het volgende menu samengesteld:
Voorgerecht - Chocoladekruidnoten
Hoofdgerecht - Couscous met een bijzondere tomatensaus met vegaballetjes en ei (het recept is het geheim van de chef)
Het nagerecht werd verzorgd door souschef Marleen: Tiramisu

In de tomatensaus werd munt, koriander en peterselie gebruikt. In de saus werden de vegaballetjes gaar gekookt en bijzonder genoeg ook de eieren!
De combinatie van de couscous met de saus op het bord was een grote smaakexplosie te noemen. Waar de couscous een beetje zoetig was door alle groenten, gaf de tomatensaus hier wat meer pit aan.
In Chez Cora is het wel verstandig om te reserveren, want er is ongeveer plaats voor vijf personen. Gelukkig hadden we een reservering voor vier gedaan. Twee van de gasten schoven iets later aan, maar dat was geen probleem. Flexibel als Cora is, maakte zij snel nog wat extra tomatensaus en de twee gasten konden zo aanschuiven! Nadat wij allemaal ontzettend genoten hadden van het hoofdgerecht was het tijd voor het dessert.

Ik kan niet wachten om weer een hapje te gaan eten in het gezelligste restaurant van Utrecht.
Chez Cora is student-chique :)
BeantwoordenVerwijderen