woensdag 31 december 2014

Chez Cora

Eens in de zoveel tijd moet je een restaurant proberen dat zich op een bijzondere locatie bevindt. In dit geval staat dat restaurant in Utrecht en heet de chef Cora. Cora is geen fulltime chef en heeft geen sterrenkeuken, maar bereid haar eten vol liefde. Bij Cora eet je dan ook altijd in een ontzettend huiselijke en gezellige sfeer, zo ook dit keer.

Ik begon mijn etentje bij Chez Cora door samen met haar en souschef Marleen boodschappen te doen bij het winkelcentrum dat naast het restaurant is gelegen. Op deze manier zorgt Cora ervoor dat al haar gasten iets naar wens te eten krijgen.
Na het boodschappen doen doken wij gedrieën de keuken van Cora in. Een optie die je niet in veel restaurants krijgt, zo'n kijkje in de keuken. Een nog leukere bijkomstigheid is de mogelijkheid om zelf mee te helpen aan de bereiding van het diner.

In overleg had Cora het volgende menu samengesteld:
Voorgerecht - Chocoladekruidnoten
Hoofdgerecht - Couscous met een bijzondere tomatensaus met vegaballetjes en ei (het recept is het geheim van de chef)
Het nagerecht werd verzorgd door souschef Marleen: Tiramisu

Heel speels werd het voorgerecht tijdens het bereiden van het hoofdgerecht verorberd. Voor de couscous sneden wij onder andere kaas, courgette, aubergine en paprika fijn.
In de tomatensaus werd munt, koriander en peterselie gebruikt. In de saus werden de vegaballetjes gaar gekookt en bijzonder genoeg ook de eieren!


De combinatie van de couscous met de saus op het bord was een grote smaakexplosie te noemen. Waar de couscous een beetje zoetig was door alle groenten, gaf de tomatensaus hier wat meer pit aan.

In Chez Cora is het wel verstandig om te reserveren, want er is ongeveer plaats voor vijf personen. Gelukkig hadden we een reservering voor vier gedaan. Twee van de gasten schoven iets later aan, maar dat was geen probleem. Flexibel als Cora is, maakte zij snel nog wat extra tomatensaus en de twee gasten konden zo aanschuiven! Nadat wij allemaal ontzettend genoten hadden van het hoofdgerecht was het tijd voor het dessert.


Souschef Marleen had goede inkopen gedaan en wij konden dan ook allemaal genieten van een heerlijke tiramisu!

Ik kan niet wachten om weer een hapje te gaan eten in het gezelligste restaurant van Utrecht.



1 opmerking: