zondag 7 december 2014

Fenix Food Factory


Rotterdam is de laatste maanden veel in het nieuws geweest naar aanleiding van de opening van de Markthal. Binnenkort zal hierover een blog verschijnen, maar voordat we naar de Markthal zijn geweest hebben we eerst de Fenix Food Factory bezocht. Ook deze hal vol eten staat in Rotterdam, maar dan aan de overkant van het water in Katendrecht. De FFF huist een aantal ondernemers die de voedselketen laten zien: bakkerij, slager, groenteboer en kaasboer. Daarnaast is er op verschillende momenten een uitbreiding van de Factory doordat er foodtrucks op de buitenplaats worden gezet. Hier heb je dan de mogelijkheid om hapjes te kopen. De FFF heeft een in vergelijking met de Markthal een totaal andere sfeer. Door de oude industriële setting van de fenixloodsen heb je het gevoel dat je op een authentieke Rotterdamse plek terecht bent gekomen. Er heerst een ontspannen sfeer en je kan op het middenstuk even zitten op stoelen en tafels die ook allemaal te koop zijn. Je kan er zelfs even schommelen! Er worden door de verschillende ondernemers workshops en events georganiseerd en zodoende kwamen wij ook bij de FFF terecht.

Wij kwamen hier op een zaterdagmiddag omdat we op facebook hadden gezien dat de Fenix Food Factory een evenement had: Bijna Waste Geweest. Hier werden verschillende soorten groenten verkocht die anders tot afval verwerkt zouden worden. Dit werd georganiseerd door Kromkommer en Rechtstreex omdat supermarkten verwachten dat mensen geen kromme komkommers of rechte bananen willen kopen. 


Toen we hier aankwamen hebben we eerst een kop koffie gedronken met daarbij enorm lekkere cheesecake brownies van Jordy's Bakery. Ook hebben we eens sapje op van CiderCider. Normaal gesproken ben ik geen fan van appelsap, maar dit sap was zo puur en vers dat het leek op een vloeibare appel!

Daarna hebben we een rondje gelopen door de Factory en ons vergaapt aan de meest heerlijke kazen van Booij Kaasmakerij. Hier hebben we deze keer niks gekocht omdat we niet veel thuis gingen eten, maar we gaan er zeker nog eens heen om kaasjes in te slaan voor kaasplankjes.

Vervolgens hebben we een flinke zak vers gemaakte frites gehaald waar we truffelmayonaise op kregen. Dat was heerlijk!!! De frites waren lekker dik en goed doorbakken, dus knapperig aan de buitenkant met een redelijk zachte binnenkant waardoor de aardappelsmaak behouden bleef. Hier overheen zat een beetje zout, net genoeg om de smaak van de patat te versterken, maar te weinig om het echt zout te laten smaken. De truffelmayonaise, tsja hoe omschrijf je die? Laten we het zo zeggen, we zijn meteen terug de stal in gelopen om een potje te kopen. Alleen de mayonaise was al lekker geweest, maar de truffel maakte het echt goddelijk!

De oude kranen van de handelskade staan er niet meer maar als je met lekker weer op de kade zit te genieten van je hapje en drankje heb je geweldig uitzicht op de SS Rotterdam, Hotel New York en de moderne Kop van Zuid. Na de zak friet zaten we helaas vol dus toen zijn we vertrokken, maar we gaan zeker nog een keer terug om bij de rest van de zaakjes eten te proeven. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten