maandag 5 januari 2015

Samen in Gouda

Op aanraden van Cindy hebben we een bezoekje gebracht aan Samen in Gouda. Samen is een eetcafé waar de koks absoluut weten wat ze doen. De sfeer is gezellig en het café is mooi aangekleed. We kozen er deze avond voor om aan hoge tafels te zitten dichtbij de keuken en de bar. Aan deze houten tafels staan geen krukken, maar mooie hoge leren stoelen waar je een avondje best in volhoud.
In het café is er een mengeling van stijlen, maar deze stijlen zijn goed gecombineerd en zorgen voor een warme uitstraling. Er wordt veel gebruik gemaakt van hout, maar ook van leer en er zijn wat industriële invloeden te herkennen. Verder hangen er wat foto's aan de muur die ontzettend mooi zijn, maar ook even slikken voor de vegetarische medemens. De afbeeldingen wisselen namelijk dieren af met vrouwen die stukken vlees vasthouden...
De bediening is er vriendelijk en een beetje amicaal, maar dat kan ook komen omdat zij Cindy goed kennen. We werden er in ieder geval heel goed en snel geholpen.

Om ons drie gangen diner te beginnen bestelden we een mandje brood. Zoals gebruikelijk kregen we hier kruidenboter bij, maar deze was toch net even iets anders dan gewone kruidenboter en wat pittiger. Verder hadden we ook de keuze voor aioli en deze knoflookbom konden we niet laten staan. Het mandje brood werd aangevuld met wat olijven, deze dreven in een soort dressing. Geen idee waar dat van gemaakt was, maar de olijven smaakten heerlijk!

De avond dat we bij Samen waren hadden ze een aanbieding: alle spiesen waren €9,50. Cindy en Bart gingen daarom beiden voor een spies van ossenhaas, maar een vegetarische spies stond niet op de kaart. Gelukkig kan je bij Samen als vegetarier aangeven dat je geen vlees eet en de keukenbrigade maakt dan een maaltijd naar smaak. Hierbij had ik dus ook de mogelijkheid om aan te geven dat ik geen paddenstoelen lust.

Bart en Cindy kregen mooi opgemaakt bord met en enorme spies met ossenhaas geserveerd. Hierbij zat een schaaltje met dezelfde heerlijke kruidenboter als bij het brood. En er lagen diverse geroosterde groenten op het bord. Dit was verder aangekleed met wat aardappelpuree en krokantjes van truffelaardappel.
Los werd hier nog een schaaltje friet bij geserveerd met mayonaise. Gelukkig kon iedereen aan tafel hiervan mee snoepen.
Zoals gezegd stond er geen vegetarische spies op de kaart, maar de koks vonden het een leuk idee om mij ook een spies te geven en daar was ik het mee eens. Ik kreeg dus een spies van vegetarische balletjes. Daarbij werd tagliatelle geserveerd met kaassaus. Verder had ook ik geroosterde groenten. Mijn bord was echter ook aangevuld met cherrytomaatjes gevuld met mozzarella en kruiden. Een lekker diner, al viel het me ook hier weer op dat koks denken dat geen vlees ook geen friet betekent...

We wilden eigenlijk nog een dessert nemen, maar hebben dit niet gedaan omdat we hoorden dat in Gouda de lekkerste stroopwafels te vinden zijn en zijn dus later zo'n stroopwafel gaan halen.
Om het diner af te sluiten namen we dus lekker een kopje koffie.

Een leuk detail dat Samen onderscheidt van andere eetcafés is de ruimte keuze die ze bieden aan bieren. Ik ben zelf geen enorme bier liefhebber en Bart eigenlijk ook niet, maar een speciaal biertje is altijd wel leuk om te proberen. Deze avond ging Bart dus voor een biertje in plaats van wijntje bij het eten.

Het was wederom een gezellige avond in Gouda!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten