maandag 29 december 2014

Montmarte en Versailles

Op onze laatste dag in Parijs wilden we graag een ontbijtzaakje bezoeken in Montmartre. Om daar te komen mochten we een hele steile weg op, maar wel een die gevuld was met leuke winkeltjes. Helaas bleek de rij voor ons ontbijtpaleis tot halverwege de stoep te staan. Daarom liepen we een stukje terug naar eetcafé Le vrai Paris, want dat zag er ontzettend gezellig uit.

Le vrai Paris

Om het lekker in Parijse sferen te houden mochten we ook hier plaatsnemen aan een erg klein tafeltje in een krappe ruimte. De bediening was ontzettend vriendelijk en snel.
We besloten dit keer allebei voor een brunch te gaan en deze was toch uitgebreid! Toast met boter, croissant met jam, yoghurt met cruesli, een bakje fruit en spiegeleieren (voor Bart met bacon). Allemaal heerlijk! Hierbij voor mij weer thee, voor Bart cappuccino en voor allebei verse jus d'orange. 
We hebben hier ruim anderhalf uur gezeten zonder opgejaagd te worden en gewoon in rust van het eten kunnen genieten.

Vervolgens hebben we de auto opgehaald en zijn we naar Versailles gereden.

Versailles

Natuurlijk is Versailles een grote vertoning van pracht en praal. Daarom een heel kort stukje over de schijnvertoning van het grand café dat erin is gevestigd. Dit is namelijk een gekoeld schap met frisdrank en wat broodjes waar je met een boodschappenmandje langs loopt om vervolgens af te rekenen bij een kassa waar je warme dranken en koeken kan halen.
Als je deze cultuurshock na de spiegelzaal hebt doorstaan kan je de lekkernijen opeten in een vierkante kamer zonder ramen met plastic stoelen en tafels. Iedere vorm van sfeer is hieruit gehaald.
Geen aanrader dus ondanks de lekkere wafels en muffins.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten