dinsdag 16 december 2014

Taste of Christmas - Utrecht

Via Hans, een goede vriend, werden we gewezen op een evenement in de Jaarbeurs in Utrecht, genaamd Taste of Christmas. Zoals Hans al zei: echt iets voor ons.

Op zondag 14 december, de laatste dag van het evenement, stonden wij om kwart voor vier bij de kassa om een kaartje te kopen. Heel vriendelijk werd ons door de kassamedewerker verteld dat de entree vanaf vier uur gratis zou zijn. Dit bespaarde ons €25,- dus we hebben een kwartiertje gewacht. Bij de kassa hebben we wel alvast florijnen gekocht, muntjes waarmee het eten en drinken kon worden afgerekend. Voor dertig florijnen betaalden we €37,50. Ik houd er nooit zo van om met muntjes te betalen, want dan moet je van tevoren al inschatten hoeveel je gaat eten en drinken terwijl je niet weet hoeveel producten kosten. Gelukkig was er ook de mogelijkheid om in de hal muntjes te kopen en de optie om via een app te betalen. Helaas werd dit pas in de hal duidelijk.
De kerstsfeer spatte van de Jaarbeurs af, tenminste tussen de binnenkomst en de hal was een rijkelijk gedecoreerde gang, aan het einde hiervan kwamen we aan bij de taste.

De hal zelf was ook helemaal versiert met lichtjes, bomen en nepsneeuw Door de hele ruimte hoorde je kerstmuziek en af en toe de zangeres die bij de ingang kerstliedjes stond te zingen.
We begonnen met een rondje door de zaal en kwamen er al snel achter dat dit evenement veel weghad van een food truck festival. Niet in de laatste plaats door de aanwezigheid van veel trucks! Natuurlijk waren er ook andere dingen dan trucks, er was bijvoorbeeld de mogelijkheid om kookworkshops te volgen of wijn te proeven.

Nadat we ons rondje hadden gelopen werden we, en vooral ik, aangetrokken door een kraam met fudge!!! Bart zal trouwens ook nooit een stukje fudge afslaan. Vriendelijk genoeg mochten we diverse soorten fudge proberen van deze meneer. Hij had ook een aanbieding: koop 300gram en krijg 150gram cadeau. Dus we kochten 150gram witte chocolade met sinaasappel-fudge, clotted cream-fudge en kregen rum-rozijnen-fudge cadeau :) 's Avonds thuis op de bank hebben we hier lekker van gesmuld bij een kop thee en koffie.


Vervolgens viel Barts oog op Saté Bali en gingen we in volle vaart op die stand af. Daar aangekomen bleek dat er weer geproefd mocht worden voordat er eten gekocht werd. Bart proefde een stukje en vond het absoluut de moeite waard om saté te kopen en heeft een mini-portie gekocht. Ik moet zeggen dat deze kraam zo ongeveer de goedkoopste verkoper van het event was. Een mini-portie saté kostte maar een muntje en een gewone portie drie, wat neerkomt op €3,75
Bij gebrek aan vegetarische saté gingen we op zoek naar iets vegetarisch en kwamen terecht bij Souvenirs de France. Hier bestelden we een kaasplankje voor zes muntjes en verwachtten daardoor iets dat wel zou vullen. We werden teleurgesteld door het kleinste kaasplankje dat we ooit hebben gezien. Een leuk detail was dat het plankje een half broodje was en daardoor eetbaar, maar dit compenseerde niet voor de prijs. Omgerekend besteden we €7,50 voor vier soorten kaas die nog niet eens een blokje genoemd konden worden. Ze waren verrukkelijk, dat dan weer wel.

Na deze kleine hapjes hadden we allebei nog wel flinke trek en wat vult er beter dan patat? Bij food truck events zijn we inmiddels gewend om patat te halen bij Fritez - Haute Friture, maar zij waren hier niet te vinden.
Gelukkig konden we terecht bij Grizzl, waar ze
naast frites ook flammkuchen verkochten. Een portie friet met mayonaise kostte er drie muntjes en daarvoor kregen we genoeg te eten.
Vanaf de tafel waaraan we zaten, hadden we mooi uitzicht op een kraam met het bord "Shake & Serve" en hier hing ook een bord met Liquor 43. Nu is dat een van mijn favoriete drankjes dus ben ik daar een Ballon gaan halen. Een shot Liquor met het sap van een halve citroen en spa rood! Heerlijk!

Bij binnenkomst liepen we meteen langs een kraampje dat Barts
aandacht trok: Van Boef. Een kraam waar ze warme worst verkochten. Bart had nog wel wat trek na de frites en haalde daar een worst die lekker gegarneerd werd met augurk en saus. De worst zelf was heerlijk pittig gekruid en een aanrader!

Nog een kraam die onze aandacht trok werd de afsluiter van de avond. Een kraam met de grappigste smaken popcorn die er zijn, bijvoorbeeld pork & red wine. Bij Rainbow Popcorn haalden we een bakje Vanille popcorn en die ging er 's avonds goed in na de fudge!


Op de taste of christmas doe je niet gelijk heel veel ideeën op voor je eigen kerstdiner, maar je kan er wel hele leuke extraatjes kopen voor jezelf of je gasten. Daarnaast kom je al lekker in de kerststemming en was het gewoon leuk om langs alle stands en foodtrucks te lopen en te hapjes proeven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten