dinsdag 16 december 2014

Gebroederlijk eten

Ondanks al het gewhatsapp en berichten op facebook is het bijpraten onder het genot van een biertje en een burger toch onovertroffen. Daarom ben ik met Hans op een zaterdagavond Utrecht ingelopen voor een gezellige avond. Hoe toepasselijk is het dan voor twee goede vrienden om bij Broers stadscafé-restaurant te gaan eten.

Broers zit vlakbij Zussen, bekend van de heerlijke cocktails, en heeft de sfeer van een grand café. Het is eigenlijk een behoorlijk groot restaurant en daardoor niet echt gezellig voor een romantisch diner voor twee. Maar voor twee vrienden een prima plek om een flinke maaltijd voor een leuke prijs te bestellen. Broers beschikt ook over een zitgedeelte waarin je het idee krijgt dat je in een bibliotheek zit. Ik heb horen zeggen dat menig literatuur student hier aardig wat uurtjes doorbrengt.

Het was niet heel druk en daardoor ontbrak een beetje het gezellige geroezemoes, maar we kregen een tafel bij het raam en in Utrecht is er altijd wat te zien en bespreken. We hadden na een tijdje toch wel trek en vroegen naar de kaart. We hadden even niet door dat deze op tafel stond en dat we een kwartier eerder al hadden kunnen bestellen, maar goed dan nog maar een biertje...

De kaart van Broers is alles behalve ingewikkeld maar daardoor niet minder geslaagd. Zoals in vele stadscafé's staat de kipsaté op het menu maar ons oog viel op de Broers burger. De 100% biologische rundvlees burger komt niet alleen maar wordt vergezeld door gebakken champignons, ui, en spek, kaas, tomaat en chili-mayonaise en geserveerd met frites. De ingrediënten waren vers en waren een prima aanvulling op de burger die lekker op zich al heerlijk smaakte.

Het resultaat mocht er zijn: een heerlijke Italiaanse bol met een flinke hamburger. Als ik eraan terug denk loopt het water me weer in de mond. Met een leuk gepresenteerde zak friet was de maaltijd compleet en bestelden we nog maar een biertje om het geheel compleet te maken. Zoals jullie kunnen lezen geen culinaire hoogstandjes vanavond maar wel een heerlijke maaltijd.

Broers heeft een gezellige sfeer en we hebben er prima gegeten. De bediening was vriendelijk en snel en voor een gezellig hapje en drankje kan ik Broers dan ook zeker aanbevelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten