woensdag 10 december 2014

Klein Italië in Amersfoort

Wanneer je met een wat grotere groep gaat eten kan het lastig zijn om een restaurant uit te kiezen. Gelukkig is er altijd de optie om bij een Italiaans restaurant te gaan eten. Daar vind iedereen wel iets wat hij lekker vindt: pizza of pasta is een optie, maar ook gewoon een vlees- of visgerecht is geen probleem.
Enige tijd geleden waren wij in Amersfoort met wat vrienden en we belandden dan ook bij een Italiaans restaurant. De pizza's werden massaal uitgedeeld en ze waren heel erg lekker!


We bevonden ons toen bij San Giorgio, waar er erg veel aandacht was besteed aan het interieur. Alle wanden waren gedecoreerd en er was zelfs een soort balkonnetje op de muur geschilderd waaronder een serenade niet zou misstaan. De stoelen zaten lekker en de tafels waren netjes gedekt, natuurlijk met wit linnen.
Het personeel was niet altijd goed te verstaan. Een aantal serveersters had een nogal zwaar accent of sprak Engels. Dat nam niet weg dat ze allemaal heel vriendelijk waren en het eten in een vlot tempo op tafel kwam.
We waren er redelijk vroeg dus het was nog rustig in het restaurant. Dat vonden we niet erg, want de tafeltjes stonden nogal dicht op elkaar en als groep veroorzaak je vaak toch meer lawaai dan wanneer je bijvoorbeeld met zijn tweeën uit eten gaat.

Vanwege een net verorberde punt taart sloegen we het voorgerecht over en stortten we ons meteen op de pizza. Bart koos voor een Pizze Diavola: een pizza met pikante salami. De boden was dun, maar stevig met een lekkere krokante rand. Hierop lag een laagje tomatensaus met heerlijke mozzarella en daarop de daadwerkelijk pikante salami! De worst was niet pittig of scherp, maar gaf wel een stevige smaak af aan de pizza.

Ik ging voor een pizze Margherita: een simpele pizza met tomatensaus en mozzarella. Ook hiervan was de bodem lekker dun en knapperig. Een saaie keuze misschien, maar daarom niet minder lekker. En het voordeel van een simpele pizza: er blijft ruimte over voor een toetje!

Het toetje dat ik at, was een coupe ijs, dit bestond uit vier bolletjes: chocolade, aardbei, pistache en vanille ijs. Daarop zat een grote toef slagroom met chocoladesaus waaruit twee koekjes staken. Dit was wel een beetje veel ijs als nagerecht. Gelukkig aten twee van de tafelgenoten lekker met me mee. Het pistache bolletje was niet zo smakelijk door een toevoeging van kokos, maar het aardbeienijs was echt heel erg lekker!

San Giorgio is een leuk restaurant voor een simpel maar gezellig diner. Je kan er dus prima als groep terecht, maar dan zit je wel dicht op de medebezoekers en dat is niet altijd handig.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten