maandag 1 december 2014

Bites 'n Booze

Er zijn een aantal steden waarvan we inmiddels weten dat we er zeker goed kunnen eten. Den Haag is er daar een van. Soms is het alleen lastig kiezen naar welk restaurant je dan gaat. Zeker in steden als Den Haag, Rotterdam en Utrecht is er een overload aan restaurantjes. Gelukkig hebben sommige eigenaren daarvan de briljante ingeving om hun stekkie op te laten vallen door er een leuke naam aan te geven. In dit geval Bites 'n Booze. Wij verwachtten hiervan een beetje hippe tent met kleine hapjes, veel drank en een goede sfeer. We zaten ongeveer voor de helft goed.

Bites 'n Booze ziet eruit zoals de naam doet vermoeden. Het is geen groot restaurant, maar wel heel sfeervol. Er ligt een mooie houten vloer in en de muren zijn fris wit met groen geverfd. De tafels zijn zwart met een metalen poot, bedekt met een gezellig blokjeskleed, en daaromheen staan erg leuke kleurrijke stoelen (en ik ben niet bevooroordeeld omdat we dezelfde stoelen thuis hebben ;) ). Er is een redelijk grote bar waar je ook aan kan zitten en daar achter staan inderdaad wat flessen drank, maar minder dan je zou verwachten wanneer je Booze in je naam zet.
De bediening die avond bestond uit een jonge man, die ons heel beleefd en correct te woord stond. Helaas wel wat minder swingend dan verwacht. Zo ook het eten!

Vooraf begon ik met een tartaar van tonijn en lente-ui die werd geserveerd met een beetje salade.
De tartaar was lekker van smaak, een beetje smeuïg en de scherpte van de ui zorgde voor wat pit. De salade was ook lekker gemarineerd.
Bart had pastrami met truffeldressing en een frisse salade. De truffeldressing was niet heel sterk van smaak en had wat meer truffel mogen bevatten. De pijnboompitten waren een fijne toevoeging in de salade maar het geheel was een beetje flauw. Geen van de smaken sprong er echt uit waardoor het voorgerecht wel erg toegankelijk was maar niet heel bijzonder.


Als hoofdgerecht had ik zalm met pasta en gegrilde groenten. Het lijkt er tegenwoordig op dat alle restaurants mensen die geen vlees maar wel vis eten graag zalm met pasta voorschotelen. Sowieso krijg ik het vermoeden dat non-vleeseters geen frietje meer naar binnen mogen werken. Nu vind ik zalm lekker en pasta ook, maar de combinatie ervan levert vaak een saai gerechtje op.
Ook hier was het niet uitermate kleurrijk of smaakvol. De zalm was gelukkig goed gebakken en dus niet droog. De pasta had echter weinig smaak doordat er niet echt veel saus doorheen zat. De gegrilde groenten waren erbij ook niet spetterend, en nog een beetje aan de rauwe kant van beetgaar.
Bart had Pot-au-feu de Cerf oftewel een stoofschotel met hert en paddenstoelen. Dit werd samen met stoofpeertjes en aardappelpuree geserveerd. Nu is Bart waarschijnlijk de enige die niet van stoofperen houdt maar het elke keer wel probeert in de hoop en variant tegen te komen die hij wel lekker vindt. Dus ook deze keer werd een poging gedaan maar al snel vonden de stoofperen hun weg naar Kim haar bord. Het Het hert en de paddenstoelen waren heerlijk mals gestoofd.

Als dessert ben ik gegaan voor de panacotta met in port gemarineerde aardbeien.wijnproeverij thuis ook dat veel mensen port pas na hun veertigste gaan waarderen. Dus over een flink aantal jaartjes probeer ik het nog wel eens. De aardbeien met de panacotta waren heerlijk en de port heb ik maar achter gelaten in het glaasje.
Port is niet helemaal mijn cup of tea, het bleek tijdens onze
Bart had wentelteefjes die heel erg lekker smaakten en goed gecombineerd werden met zoete aardbeien. Het was een heel machtig maar wel erg lekker dessert!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten