dinsdag 25 november 2014

Hotspots Berlijn deel 3: van very not naar very hot

Op de derde ochtend kwamen we er om 11u achter dat we om 10u uit het appartement hadden moeten vertrekken. Gelukkig was de mevrouw waarvan we het huurden heel vriendelijk en vond ze het geen probleem dat we pas om 12u weggingen. Toen moesten we dus snel op zoek naar ontbijt / lunch / brunch. Gelukkig gaf het 100% Berlijn boekje weer uitkomst en gingen we op weg naar een leuk café. Aangekomen op Sabignyplatz konden we dat cafe helaas niet zo snel vinden, maar we zagen een Italiaans restaurantje met ontbijt tot 13u dus ploften we daar neer.

San Marino

Heerlijk zittend in de zon op het terras vroegen we om de ontbijtkaart: ontbijt was niet meer te krijgen (het was 12.30u). Alleen nog de eiergerechten konden geserveerd worden, dus wij bestelden een käse omelet en  bauer frühstuck maar dan vegetarisch. 
Om 13.15u werd dit geserveerd alleen zat er spek in het ontbijt. We gaven aan dat dit niet de bedoeling was waarop werd gezegd: bauer frühstuck is met vlees! Het gerecht ging terug naar de keuken en om 13.45u kwam de vegetarische versie op tafel. Op dat moment waren we er al achter dat de kaas omelet ontzettend smakeloos was, maar vol goede moed werd de bauer omelet aangesneden.


Tsja, wat kan je ervan zeggen. Het smaakte nergens naar en toch was het vies: het vet droop er zo'n beetje uit. Na een paar happen werd de omelet dus aan de kant geschoven, hebben we afgerekend en zijn we vertrokken.
Dit restaurantje is dus een duidelijke not-spot. Mocht je je ooit op Savignyplatz bevinden, ga er niet heen! De bediening is kortaf en chagrijning en het eten is smakeloos. Ik (Kim) kan nog niet aan omelet of roerei denken zonder er misselijk van te worden.

Schwarzes cafe  

Ongeveer vijf minuten nadat we vertrokken bij San Marino, liepen we tegen het cafe aan waar we in eerste instantie naartoe wilden: Schwarzes cafe
Het cafe serveert 24/7 ontbijt (naast alle andere gangen die je kan eten). Het is wel een beetje een hipster cafe, maar daardoor heeft het een relaxte sfeer. Binnen is het simpel maar gezellig opgezet en er is een soort binnenplaatsje waar je ontspannen kan zitten.
Wij hebben ervoor gekozen om op het terras aan de straatkant te gaan zitten, zodat we nog lekker mensen konden kijken. Hier hebben we ruim twee uur doorgebracht in absolute rust. 
We werden geholpen door de vriendelijkste serveersters. Die je niet het gevoel geven dat er haast is om weg te gaan. Het eten hier was heerlijk!!!Ik begon met een white monkey thee en apfel strudel zonder saus en ijs. De thee kwam in een schattig potje en het gebak was heerlijk (en veel te groot). 
Bart ging in de herkansing voor een goed ontbijt en bestelde Casa blanca. Dit bleek te bestaan uit twee croissants, beleg, gekookt ei, sap en vers fruit. Meer dan genoeg maar zo ontzettend lekker. We hebben hier heel lang van zitten genieten. Daarna nog twee cappuccino op en toen was het helaas weer tijd om te vertrekken.
Alleen al voor het Schwarzes cafe gaan we zeker nog een keer terug naar Berlijn! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten