woensdag 22 oktober 2014

Benkei: Japans smullen

Soms hebben supermarkten een leuke actie, in dit geval was het de supermarkt met de hamsters. We spaarden een paar weken zegeltjes en konden ineens met zijn tweeën voor de prijs van een uit eten. Er zat een beperking aan de locatie, het moest zijn in de regio Groene Hart. Daarom hebben we een leuk Japans restaurant uitgekozen in Den Haag. We hadden het idee dat we hier heerlijke sushi zouden gaan eten. Ja, je leest het goed: we hadden het idee.

We kwamen op tijd aan bij het restaurant en werden welkom geheten door een Japanse man en vrouw die ons heel vriendelijk naar onze tafel begeleidden. Het restaurant had een woonkamer sfeer en daardoor simpel maar wel gezellig. De tafel had een u-vorm rondom een grillplaat en bood plaats aan acht personen. In het restaurant stonden vier van deze tafels. Er zaten een oudere vrouw en een jonge man tegenover ons, wij vermoeden een oma met haar kleinzoon. We kregen al snel de kaart en de mogelijkheid iets te drinken te bestellen. Door gebruikmaking van de supermarktactie konden we echter maar uit vijf menu's bestellen en dus niet de hele avond sushi eten. De keuze werd nog verder beperkt doordat we allebei hetzelfde menu moesten kiezen en in drie menu's vlees zaten. Het vierde menu viel af vanwege de vissoep en toen was er nog een over.

Ons keuzemenu begon gelukkig wel met sushi, we kregen een mooie schaal met vier kleine hapjes. Voor mij bestond dit uit Nigiri met zalm, uri maki met komkommer, reepjes omelet en wakame. Bij Bart was de omelet vervangen door kip. In het midden was een beetje soyasaus te vinden en de wasabi kwam in een apart schaaltje.
Ondanks dat het weinig sushi was, was het wel ontzettend lekker en hebben we er echt van genoten.

Als hoofdgerecht konden we allebei kiezen tussen een mix van vlees of zalm. Ik ging uiteraard voor de zalm en Bart voor het gemengde vlees. Een andere Japanse man kwam naar de grillplaat en begon deze uitermate zorgvuldig in de vetten met olie. Vervolgens werd eerst de kipfilet op de plaat gelegd en deze werd onder een stolp gaar gebakken. Daarna werd hij in stukjes gesneden en gekruid en verder gebakken. Ondertussen ging ook de zalm op de plaat, deze werd onder een stolp gelegd terwijl de biefstuk dichtgeschroeid werd. Alleen al het kijken naar de bereiding van het eten was erg leuk. Het snelle bewegen van spatels en messen en het samenstellen van je maaltijd is absoluut onderdeel van de beleving in dit restaurant.

De kip, biefstuk en zalm werden over onze borden verdeeld en deze werden warm gehouden op de rand van de grillplaats terwijl de kok groenten voor ons grilde. Dit werd verdeeld over de borden en toen konden we verder smullen. We hadden al schaaltjes met saus gekregen voor bij de groenten en biefstuk (over de kip en zalm zat lekkere saus), een schaaltje met rijst en een schaaltje met salade. Terwijl ik de eerste hap van de zalm nam, viel meteen de teleurstelling weg dat het geen sushi maaltijd was. Deze zalm was de heerlijkste die ik ooit heb gegeten.
Ook Bart zat te genieten van zijn maaltijd. De kip was heerlijk in combinatie met de saus en de biefstuk was mals en kwam zonder saus ook al prima tot zijn recht. De taugé was niet heel bijzonder maar leek wel een authentieke toevoeging op een Japans gerecht.

Aangezien de zalm met rijst en groenten een flinke hap was, koos ik ervoor om geen dessert te nemen. Bart had nog wat ruimte over en ging voor het toetje dat bij het menu hoorde. Dit was een bolletje ijs met slagroom, een koekje en wat fruit. Niet heel erg bijzonder, maar wel lekker!


1 opmerking:

  1. Wederom erg leuk om te lezen. Het nodigt uit om dit restaurant te bezoeken en om jullie blog te blijven volgen

    BeantwoordenVerwijderen