zaterdag 25 oktober 2014

Naast de paarden in Bodegraven

Op een mooie zondagochtend togen we naar het pittoreske Bodegraven om daar te gaan genieten van heerlijke pannenkoeken! Deze lunch was een heel goed idee van vrienden van ons en we keken er al een tijdje naar uit.

Aangekomen bij Pannenkoekerie 't Veldhuis parkeerden we de auto en liepen vervolgens per ongeluk de ingang van het restaurant voorbij. Tot onze verrassing lag er naast het restaurant een manege en aangezien ik nogal paardenfan ben, moest er natuurlijk even een blik naar binnen geworpen worden. Helaas was het spitsuur en konden we niet even rustig paardjes aaien dus gingen we het restaurant in. We werden vriendelijk welkom geheten door de bediening en konden een tafeltje uitzoeken. Het zonnetje scheen heerlijk dus we namen plaats op het terras en kregen onverwacht toch de kans een paardje te aaien. Lala de shetlander loopt namelijk gezellig op het grasveld naast het terras.
Heerlijk zittend in het zonnetje kwam er al snel een serveerster drankjes opnemen en die werden vlot geserveerd.

Een paar minuten later kwamen onze vrienden met hun dochtertje aan en werden de menukaarten uitgedeeld. Een enorme keuze aan pannenkoeken staarde ons aan, maar er werd al snel beslist. Ik ging voor een pannenkoek met Old Amsterdam, Bart ook maar voegde daar nog spek aan toe. Aan de andere kant van tafel werd er gekozen voor een pannenkoek met banaan en ananas en een pannenkoek 't Veldhuis. De kleine meid besloot haar eigen plan te trekken en ging voor een frikadel.
Tijdens het wachten op het eten hebben we lekker bijgekletst, maar toen het eten werd geserveerd was er toch een tijdje stilte. Iedereen was heerlijk aan het smullen van de pannenkoeken!

Na de lunch was het duidelijk speeltijd, vriendin en ik bleven in eerste instantie lekker aan tafel zitten kletsen. Dit terwijl vriend en Bart de kleine meid in een soort hangschommel heen en weer schommelden. Later wilden de mannen ook zelf nog even spelen en sprongen gezellig op en neer op een springkussen. Daar hadden vriendin en ik geen zin in, maar we hebben nog wel even geitjes geaaid.

't Veldhuis is een ontzettend leuke pannenkoekenboerderij, alles is schoon en de bediening is vriendelijk en snel. Binnen is het modern ingericht en buiten staan de houten tafels die je verwacht bij een pannenkoekenboerderij. Het restaurant is een aanrader voor groepen of gezinnen met kinderen. Er valt buiten genoeg te beleven qua speelattributen en dieren. Als stelletje zou ik er niet zo snel heen gaan, alhoewel als ik trek heb in een goede pannenkoek...


Geen opmerkingen:

Een reactie posten