woensdag 29 oktober 2014

Spareribs aan de avondkant

Zo af en toe gaan de Honing mannen een hapje eten en praten we bij over het werk en het leven. Deze keer ging ik daarom met Adriaan en Remco spareribs eten in Haarlem. Met de belofte van Adriaan dat dit de lekkerste ribs van Haarlem zouden zijn gingen we op pad naar restaurant De avondkant

RestaurantDe avondkant zit in het centrum van Haarlem in de smalle Paarlaarsteeg. Een gezellige, maar smalle steeg met een aantal restaurants met logischerwijs krappe terrassen. Het leuke van De avondkant is dat het overdag een lunchroom is met de naam 'De overkant'. De overkant kreeg deze naam door in 2007 van de ene kan van de steeg naar de andere kant te verhuizen. De naam van de lunchroom 't Steegje verhuisde niet mee, maar veranderde dus in De overkant. Een beetje verwarrend maar nu is het een leuke combinatie van twee restaurants.

De avondkant is een knusse zaak met niet al teveel tafels. Je kan er ook gezellig in de vensterbank aan een tafel bij het raam zitten, waarbij de vensterbank lekker is omgetoverd tot een bank. In het restaurant wordt je hartelijk ontvangen. Je kan zo de keuken inkijken, zodat je kan zien hoe het eten wordt bereid. De omvang van de locatie en de open keuken zorgen voor wat geroezemoes op de achtergrond, maar dit draagt alleen bij aan de gezellige sfeer.

Onder het genot van een biertje en elkaars gezelschap werden de spareribs besteld en kwam het brood met olie op tafel. Tijdens het dippen begon het bijpraten al, maar toen was het zover, de spareribs!!! Tsja, toen vielen we toch even stil...

Ik had twee spareribs van flink formaat met een heerlijke zoete saus. Dit werd geserveerd met gesneden tomaat en rucola die waren voorzien van dezelfde saus. De opmaak van het bord was simpel maar paste bij het eten.  Nu is het bij spareribs vrij snel duidelijk of ze goed zijn of niet. In dit geval kwam het vlees nog niet los van het bot toen ik het oppakte maar het scheelde niet veel. Het was dus uitermate mals en goed bereid en daarnaast ook nog heerlijk gemarineerd.

Naast het vlees was er uiteraard friet, dit werd geserveerd in een leuke frietzak in een metalen houder. Een handige en leuke manier van friet opdienen, zeker omdat je vieze vingers hebt van de sparerivs en dan geen vork meer kan vasthouden om je frietjes mee te prikken. De friet was ook nog eens erg lekker gekruid. Spareribs eten geeft toch altijd een soort oermens gevoel en met de frietzak was het echt een stoere maaltijd!

Het dessert was een lekkere kop koffie, want we zaten flink vol van ons hoofdgerecht. Maar daarna bleef het nog een tijd gezellig en genoten we van de sfeer van De avondkant.







Geen opmerkingen:

Een reactie posten