woensdag 15 oktober 2014

Oosters in Gouda

De directeur van onze afdeling besloot de afdeling te trakteren op een familiedag in De Efteling. Na een hele dag door het pretpark banjeren met nog een hele gezellige collega hadden we geen zin meer om te koken en besloten we lekker uit eten te gaan. Gelukkig wist onze gezellige collega dat er in Gouda een nieuw sushi restaurant is geopend: Yoshi sushi. Omdat wij als regel hebben dat we nooit nee zeggen tegen de optie om sushi te gaan eten, gingen we sushi eten.

We begrepen dat er verschillende meningen over het restaurant waren. De bediening werd de ene keer goed gevonden, de andere keer traag een rommelig. De sushi werd echter door iedereen aanbevolen dus heel veel kon er wat ons betreft niet mis gaan.
Onderweg vanaf de Efteling reserveerden we een tafel en een uur later namen we er plaats. De aankleding van het restaurant is precies was je van een sushi restaurant verwacht. Aziatisch georiĆ«nteerd met veel rood en zwart, maar wel netjes. De bediening kwam al snel drankjes opnemen en eigenlijk werd alles qua drankjes en eten de hele avond snel geregeld. 

Het eten was absoluut erg lekker. Ik heb op een kerriedriehoekje en zure komkommer na alleen sushi gegeten en het was heerlijk. De avocado maki was echt om van te smullen vanwege de heerlijke verse avocado. Iets dat ik nog nooit op had was Gunkan met mango. Eerder heb ik dit gegeten met zalm of met wakame en dat was lekker, maar volgens mij wel redelijk traditioneel Japans. De toevoeging van de mango vond ik erg leuk, omdat er een hele frisse smaak vrij kwam. Eerder heb ik al sushi met banaan op, wat goed smaakte. Helaas vind ik tot nu toe sushi met meloen geen aanrader.
Verder was de crispy maki een beetje apart. Hij smaakte prima, maar wanneer je de sushi open beet zat ineens je hele mond vol met tempura.
Bart had ook nog sushi met kaas maar daarin was de kaas-sushi verhouding een beetje uit balans en was het vooral een kaasblokje dat je naar binnen werkte. De vleesgerechten die Bart en onze collega hadden besteld waren lekker maar niet bijzonder. De kipreepjes waren wat droog maar de biefstuk kwam heerlijk gekruid en goed gebakken op tafel. Uiteraard kwam de gebakken banaan ook voorbij en uiteindelijk hadden we allemaal meer dan genoeg gegeten waardoor het dessertbuffet niet werd bezocht.
Een beetje verwarrend was het wel dat alle serveersters alle taken op zich leken te nemen. Iedereen nam bestellingen op, ruimde af of serveerde. Helaas was niet iedere serveerster handig met drankjes waardoor er op een gegeven moment ice tea over twee stoelen, Bart en onze collega viel. De serveerster zelf bleef ook niet droog.

Een regel die ik normaal in een sushi restaurant goed navolg is: niet meer bestellen dan je op kan. Niet alleen omdat je dan bij moet betalen, maar ook omdat ik tegen verspilling ben. Dit keer bleef er echter wel wat eten over. We zaten al te rekenen hoeveel we bij moesten betalen, maar dit het overgebleven eten stond niet op de rekening. Wel jammer was dat we niet netjes naar buiten werden begeleid en dat er alleen gedag werd geroepen vanuit het restaurant toen we onze jassen al aan hadden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten