woensdag 12 november 2014

Hamburgers van Fa. Pickles

Ongeveer twee maanden geleden stonden we genadeloos in de file tussen Utrecht Lage weide en de snelweg. Aangezien we niet al te veel zin hadden om nog uren stil te staan besloten we een hapje te gaan eten in Utrecht. Het was een donderdagavond en nog redelijk vroeg (voor 18u toen we parkeerden) dus dachten we wel kans te hebben op een tafeltje bij Firma Pickles.

Voor de deur aangekomen zagen we dat die kans misschien minder groot was dan we dachten en binnen werd ons verteld dat we nog aan een bar tegen de muur konden eten. We waren blij dat er überhaupt een plekje was en namen daarom plaats op een kruk aan de bar.


Redelijk snel daarna kwam er een ober om drankjes op te nemen en ons de kaart te geven. Firma Pickles heeft een ruim assortiment van hamburgers en het was voor Bart dan ook redelijk lastig kiezen. Als vegetariër hoef je je daar niet druk om te maken. De opties qua burgers beperkte zich tot twee: een vegetarische hamburger van de vegetarische slager of een kumera burger
van zoete aardappel. Deze keer ben ik voor de hamburger van de vegetarische slager gegaan, maar ben wel vastberaden om de kumera burger een andere keer te proberen.

Vooraf namen we brood met smeerseltjes, dit bestond uit breekbrood met olie-dip en kruidenboter en was simpel maar lekker. Hierbij werd leuk genoeg ook een bakje olijven geserveerd!

Na een flinke tijd wachten werden onze hoofdgerechten geserveerd. Voor mij dus de hamburger van de vegetarische slager met franse friet en colesla. De hamburger was aangevuld met gebakken courgette, paprika en bietenblad. Ook werd er op de kaart chilimayo beloofd, maar in de mayo was geen chili te ontdekken. De frietjes waren lekker knapperig en heet en de colesla smaakte prima. De hamburger was ontzettend lekker en heel erg goed belegd. Verrassend genoeg is courgette heel goed te combineren met een vegetarische hamburger!

Zoals eerder gezegd had Bart het wat lastiger met een keuze voor een hamburger. Uiteindelijk waren een paar woorden overtuigend: Wagyu en truffel. Bart ging dus voor de Wagyu & verse zwarte truffel. Zonder deze burger geproefd te hebben was ik al lichtelijk jaloers op Bart, want de geur van de truffel deed het water in mijn mond lopen. Na een hap bleek de hamburger gelijk heerlijk mals te zijn en in combinatie met de truffel was de smaak echt fantastisch. De truffelsmaak was niet overheersend en een mooie aanvulling op de burger. Het broodje was zacht maar met een stevige bite zorgde dit ervoor dat de hamburger als geheel een flinke maaltijd was.

Aangezien de burgers een flink formaat hadden en we ook nog alle lekkere frietjes op hadden, besloten we het dessert dit keer te delen. Er stond cheesecake op de kaart dus we hoefden niet meer te kiezen. Het stuk cheesecake dat gebracht werd, was echter groot genoeg voor twee! Heerlijk, maar wel wat aan de stevige kant en minder romig dan gehoopt. Toch hebben we er lekker van gesmuld!

Firma Pickles is een ontzettend drukbezocht restaurant voor een heel divers publiek. Het ligt in het centrum van Utrecht dus het is niet verrassend dat er veel studenten komen, maar ook yuppen weten het goed te vinden. Ik heb het er nog nooit rustig gezien en ben er zelf meerdere malen teleurgesteld voorbij gelopen omdat het tot aan de voordeur vol zat. Mocht je er dus eens langskomen en zien dat er een plekje vrij is, aarzel niet maar bezet het meteen. Je zal er geen spijt van krijgen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten