zondag 9 november 2014

Modern en Amerikaans bij The Peppermill

Na een zomer vol vakanties was het hoog tijd om weer eens bij te praten met een van onze vrienden. Daarom hadden we afgesproken in Zwolle en gereserveerd bij The Peppermill. The Peppermill is gevestigd net buiten de gracht van het centrum van Zwolle aan de Pannenkoekendijk met voldoende parkeergelegenheid. Bij aankomst valt op dat het restaurant een moderne uitstraling heeft. Als je naar binnen stapt blijkt het ook nog eens een hele ruime zaak te zijn. Het heeft een beetje de sfeer van een American diner, ze noemen zichzalf dan ook een American restaurant.

We werden vriendelijk ontvangen en naar onze tafel begeleid. Daar aangekomen begon de avond uiteraard met een wijntje. Dat werd ons netjes geserveerd waarbij we uiteraard even mochten proeven. Onder het genot  van de heerlijke wijn zijn we de kaart in gedoken. Bij The Peppermill heb je de mogelijkheid om een drie gangenmenu te koezen voor een vaste prijs uit eem beperkt aantal gerechten van de kaart. Binnen dit keuze menu zijn er overigens genoeg opties! Buiten dit menu is net iets meer keuze.

Kim nam vooraf een salade met dadels gevuld met geitenkaas. De salade was er fris met een beetje zoete dressing, de warme dadels met de kaas vulde het smakenpalet goed aan door de pit van de geitenkaas. Ik had vooraf pompoensoep, deze was lekker stevig en vol van smaak.

Als hoofdgerecht had Kim Legumes, een Zuid-Amerikaans of Mexicaans gerecht. Dit bestond uit een wrap gevuld met spinazie en kaas en een wrap gedraaid in de vorm van een bloem gevuld met tomaat en mozzarella. Hierbij kwam ook een salade. De wrap met spinazie was een beetje droog en de hoeveelheid kaas viel wat tegen. De andere wrap was echter lekker gevuld met sappige tomaten en romige kaas. Aan de salade is Kim niet toegekomen omdat ze nog plek wilde houden voor een dessert.
Ik had als hoofdgerecht enchilladas waarvan er een gevuld was met kip en een met gehakt. Die met kip was lekker maar die met gehakt steeg daar nog bovenuit!

Het dessert bracht ons nog een leuke verrassing: we mochten per persoon twee toetjes kiezen!!! Kim ging voor slagroomsoesjes (gek want ze houdt niet zo van slagroom) met caramelsaus en caramelijs (de verklaring voor de keuze) en baileysparfait. De soesjes met de saus was lekker en het ijs was goddelijk, maar het toetje was wel heel zoet. De baileysparfait kon bijna met hamer en beitel uit het glaasje gebikt worden maar smaakte echt heerlijk! Ik ging zelf voor cheesecake en creme brulee. De creme brulee was niet heel bijzonder maar had wel een heerlijk dikke suikerlaag. Gelukkig was de cheesecake om van te smullen.

Tijdens het eten hebben we lekker bijgepraat over de afgelopen vakanties, plannen voor de volgende en stiekem ook over werk. Het was heel gezellig en de sfeer in het restaurant droeg hieraan bij. De bediening kwam af en toe langs en zorgde voor genoeg drinken op tafel, maar was zeker niet storend en had zelfs een leuk gevoel voor humor. 
Ook leuk was de mogelijkheid om de keuken in te kijken, hieruit kwam ook wat geluid natuurlijk. Het restaurant is echter zo ruim opgezet dat dit helemaal niet erg is, de andere gasten hoor je namelijk bijn niet.

Eten bij The Peppermill was een goede ervaring, het is een gezellige zaak waar je romantisch als stelletje kan eten maar ook zeker met een grote groep terecht zou kunnen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten