woensdag 19 november 2014

Hotspots Berlijn deel 1: cheesecake en KaDeWe

Soms moet je er even tussenuit en waar kan je dat beter doen dan over de grens? Omdat we dit jaar Londen en Turkije al hadden gezien, besloten we om onze oosterburen met een bezoekje te vereren. Op vrijdagochtend vlogen we heel vroeg richting Berlijn!!! Het ontbijtje op Schiphol was lekker en de vlucht verliep soepel.

In Duitsland aangekomen gingen we op zoek naar ons appartementje en ook dat ging verbazingwekkend makkelijk. Op de kamer hebben we de kaart gepakt en onze 100% Berlijn gids en zijn plannen gaan maken. Niet ver bij ons vandaan bevond zich een cafeetje dat My Cheesecake heette en volgens de gids waren hier ontzettend veel lekkere cheesecakes te proeven. Dat leek ons een perfect startpunt van de stedentrip.

My Cheesecake

Eenmaal aangekomen in de juiste straat (na het lopen van een paar kilometer omdat we dachten dat er niet veel afstand tussen metrohaltes zou zitten) moesten we even flink zoeken. We hadden het bijna opgegeven toen we een schattig klein terrasje met fleece dekentjes op de stoelen zagen. Op de deur van het cafeetje stond in kleine letters: My Cheesecake. Helemaal gelukkig nam ik plaats op het terras en Bart ging naar binnen om voor ons een cheesecake proeverij te scoren. Daarom was ik enigszins verbaasd toen hij met thee, koffie en twee dezelfde punten cheesecake weer naar buiten kwam. Het bleek dat het concept van My Cheesecake was veranderd van een heleboel soorten cheesecake naar één en dat het verder gewoon een koffiebar was.
Gelukkig was de New York cheesecake die ze hadden wel lekker, maar niet zo goddelijk als bijvoorbeeld die van de Dessertbar in Haarlem. Gelukkig hadden we nog tweeënhalve dag Berlijn te gaan en een goed diner voor de boeg.

KaDeWe

Aan het einde van de middag kwamen we aan bij het Kaufhaus Des Westen oftewel het KaDeWe. Hier hebben we onze ogen uitgekeken op de prachtige parfum-, tassen-, schoenen- en kledingafdelingen. Vervolgens belandden we op de 6e verdieping: een hele etage vol eten! Kleine winkeltjes, maar ook kleine restaurantjes!!! Dit is een heel leuk concept waarbij je ervoor kan kiezen hele maaltijden bij een restaurantje te eten of bijvoorbeeld overal een klein hapje kan nemen.

Als eerste liepen we tegen een sushibar aan en zoals je inmiddels weet zeggen wij nooit nee tegen sushi. We namen plaats aan een tafeltje en hadden vanaf daar mooi uitzicht op de etages onder ons. Met een fles water op tafel bekeken we de menukaart en zagen veel sushi met avocado staan: jammie! Bestellen moest aan de toonbank en daar bleek de Japanse sushiroller / ober minder vriendelijk en spraakzaam dan verwacht. Zijn Duits en zijn Engels waren gebrekkig en bij het bestellen van een crunchy maki was zijn antwoord niet meer dan een ferme "no". Gelukkig waren een aantal andere makis wel te bestellen en deze werden geserveerd door een vriendelijkere man. We hebben ontzettend genoten van deze professioneel gerolde sushi met verse vis en rijpe avocado. Omdat we niet zoveel hadden besteld werd het daarna tijd voor een soort hoofdgerecht, maar dit wilden we eten bij een ander barretje dus we hebben afgerekend en zijn een rondje gelopen.

Al snel kwamen we bij een Italiaans barretje uit en de menukaart riep ons aan tafel.
Bart had zijn keuze vlot gemaakt en ging voor de antipastischaal. Het trok mij ook aan, maar er werden nogal wat vleeswaren genoemd dus ik haakte af. Het bord dat Bart kreeg was leuk opgemaakt en er kwamen heerlijke geuren vanaf. Naast diverse vleeswaren lag er ook voldoende groente op. Bart heeft hier enorm van genoten, vooral omdat iedere hap een nieuwe smaak gaf.

Ik heb ooit een aflevering gezien van Jamie Oliver's kookprogramma waarin hij een broodsalade maakte en dit leek me ontzettend lekker. Vervolgens ben ik dit helemaal vergeten, maar bij deze Italiaan werd ik eraan herinnerd: panzanella. De keuze was voor mij snel gemaakt en, al zeg ik het zelf, wat een goede keuze! Het brood was knapperig gebakken in olijfolie met veel knoflook en andere kruiden. In het midden van het bord was een soort schaaltje gemaakt van sla en daarin zaten heerlijke romige mozzarellabolletjes, zoete kerstomaten en lekker gemarineerde olijven. Alles dreef in olie en balsamico. Ik heb enorm genoten van deze maaltijd en zou hem graag nog eens overdoen. Of het wordt toch tijd om zelf panzanella te gaan maken :)



1 opmerking:

  1. Wat een ontzettend leuk stukje. Erg goed geschreven en het nodigt uit om zowel de stad als het eten te gaan proberen dus om eigenlijk in jullie voetsporen te treden

    BeantwoordenVerwijderen