dinsdag 23 september 2014

Food Truck Festival Trek

Voor mijn werk moet ik af en toe op locatie bij klanten zijn. Op vrijdag 12 september moest ik hiervoor naar Den Haag. Het leek Bart en mij daarom wel leuk om 's avonds een hapje in Den Haag te eten. Na twee tellen googlen waren we erachter dat precies in dat weekend een food truck festival werd gehouden in het Westbroekpark: Trek. Het besluit van waar we gingen eten werd dus eigenlijk voor ons genomen.

Aangekomen bij Trek waren we eigenlijk meteen onder de indruk van de organisatie ervan. Het
terrein was afgezet met hekken, met diverse nooduitgangen en bewaking. Een beetje jammer was wel dat de bewaking ook tassen doorzocht op etenswaren en drinken, zelfs een flesje water mocht het terrein niet op.
Eenmaal op het terrein zagen we dat dit food truck festival veel groter was dan het Urban Food Fest in Londen of Kanen bij de Hofbogen in Rotterdam. Daarom hebben we eerst een rondje over het terrein gedaan om te kijken wat er allemaal te halen viel. Nou er was een ruime keuze: van donuts tot taartjes, hamburgers tot sushi en thee tot amaretto cocktails.

Na het eerste rondje stopten we bij Bloempie, een schattige truck vol brood snacks. We hadden keuze uit hartige broodjes en zoete broodjes. De hartige broodjes vielen af vanwege het gebruik van zuurdesem, maar de zoete broodjes waren brioches. Met heerlijke vulling van Limonchello en chocolade. We hebben hiervoor even lekker op een bankje gezeten en zijn daarna het tweede hapje gaan zoeken.

Dit werd Meneer Temaki, een stand waarbij maar twee dingen werden verkocht: een handroll en
yakitori. In eerste instantie zijn we beiden voor de handroll gegaan. Deze was gevuld met goede stevige sushirijst, avocado en heerlijk gemarineerde zalm. We hoorden dat de mannen achter de stand een restaurant openen in Amsterdam en zijn vastberaden daar een keer te gaan eten. Later zijn we nogmaals teruggegaan en heb ik weer de roll op, maar Bart de yakitori en deze was net zo lekker als de sushi.

Na een kwartiertje te hebben genoten van de zon op een ander bankje werd het tijd voor een derde halte: Barbarossa. Hier nam ik de tataki van tonijn met wakame en miso guacamole. Bart had steak tartaar met stokbrood. Mijn tataki was echter wat groot uitgevallen en de tonijn was nog heel erg koud. Ik heb daarom de wakame en guacamole verdeeld over de helft van de tonijn en toen smaakte het prima. Barts hoeveelheid tartaar was ook wat groot uitgevallen voor de hoeveelheid brood en had wat zout en peper nodig. Het was
voor ons beiden een flinke hap en daarom zijn we hier even blijven zitten met wat drinken.

Wanneer je voor het eerst drinken ging halen moest je je glazen kopen. Deze kon je dan iedere keer inruilen voor nieuwe bij een nieuw drankje. Een milieubewust concept want er werd geen plastic weggegooid, maar de drankjes werden er niet goedkoper op.

Het tafeltje bij Barbarossa stond uit de zon en in de wind dus na een tijdje hebben we een ander bankje gezocht. We vonden er een in de luwte maar helaas niet in de zon. Dus na tien minuten wilden we wel weer verder. Grappig genoeg stond het bankje naast een hotdog wagen en daar had Bart wel trek in. Aangezien er geen vega versie was, heb ik er niks gehaald. Maar Bart heeft genoten van een hotdog met ketchup, mosterd en uiteraard zuurkool. Heerlijk! Ik ben toen gegaan voor een portie biologische frites met piccalilly van Fritez, die we ook al hadden gezien bij Kanen bij de Hofbogen.
Dit hebben we lekker zittend in het gras in de zon opgegeten terwijl we konden luisteren naar boekvoordrachten en live muziek. Een heerlijke sfeer, want iedereen zat lekker ontspannen op de grond.

Na een kopje thee en een kopje koffie was het tijd voor de twee laatste stops. Aangezien de rij bij de poffertjes kraam erg lang was gingen we eerst nog even terug naar Meneer Temaki voor een handroll en yakitori. Vervolgens wilde ik graag een suikerspin en Bart poffertjes om mee af te sluiten. Helaas viel toen de stroom uit in de truck en konden er geen suikerspinnen worden gemaakt. Maar terwijl Bart van zijn poffertjes genoot kon ik nog even een witte chocolade - frambozen taartje halen bij Suiker & Bloem.

Het festival is een aanrader voor iedereen die van een ontspannen sfeer houdt, maar het niet erg vind om niet zo makkelijk te kunnen zitten. Er zijn namelijk wat weinig bankjes en stoeltjes, dus je beland uiteindelijk op het grasveld. Ook is het misschien wat duurder dan je denkt. Een gerechtje kost al gauw €5,- of €7,50 en als je er wilt avondeten heb je wel wat hapjes nodig. Uiteindelijk waren we inclusief drankjes zo'n € 70,- kwijt, wat natuurlijk niet prijzig is voor een etentje met z'n tweeën.
De mensen in de trucks zijn allemaal vriendelijk en in voor een praatje. En we weten zeker dat je ze blij maakt met een like op Facebook!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten