maandag 22 september 2014

Hotspots Londen deel 5: Met een Frans tintje

De titel van de blog slaat eigenlijk alleen op de namen van de restaurants die hierin worden beschreven. Het zijn beide ketens die hun winkels een soort Franse uitstraling mee wilden geven denk ik, maar dat zit eigenlijk alleen in de namen.

Pret a Manger

De eerste, Pret a Manger, bezochten we op onze eerste dag voor de lunch, op de tweede dag voor het ontbijt en op de laatste dag om avondeten mee te nemen. Met andere woorden: lekker eten. Helaas nog niet in Nederland maar als je in London of New York bent is het zeker de moeite waard om even een hapje mee te nemen. Alle broodjes, soepjes, sapjes en yoghurts worden er vers gemaakt. De keten probeert lokale producten te gebruiken, recyclet en biedt biologische producten aan. De Pret a Manger winkels zijn zeer herkenbaar aan hun knusse en toch stoere uitstraling maar ook zeker aan de geweldige foto's aan de wand.
De lunch die ik er had was een wrap met avocado, sla, spinazie noten, tomaat en een heerlijke dressing met daarbij een kop thee. Bart had een heerlijke kip avocado sandwich. Erg prettig was ook de verdeling van de hoeveelheid ingredienten. Er was niet teveel dressing maar genoeg om het te proeven. Ook de hoeveelheid avocado en kip was prima.
De volgende ochtend besloten we er te ontbijten en werd ik erg blij van een bessensmoothie met een bakje yoghurt met pistachenoten, granaatappelpitten en wat muesli. Bart had ook yoghurt maar met frambozen en muesli. De muesli was ook lekker vers en knapperig, een uitstekende start.
Op onze laatste dag was de treinreis naar het vliegveld zo'n beetje tijdens dinertijd dus we besloten onderweg iets te eten. Dit hebben we toen ook meegenomen bij Pret a Manger. Ik had wederom de avocadowrap, maar daarbij ook sandwiches met huisgemaakte eiersalade en wat tomaat en sla. Bart had een pittige wrap. Wel grappig dat we het mee hadden genomen, want aangekomen op het vliegveld moesten we nog een half uur wachten voor het inchecken en wat zat er in de wachtruimte? Een Pret a Manger!!!

Le Pain Quotidien

Tijdens ons eerdere bezoek aan Covent Garden zag Bart dat er een restaurantje zat dat hij uit New York kende: Le Pain Quotidien. Onze laatste ochtend in Londen zijn we lekker daar gaan ontbijten. Het terras waar we op zaten was groot maar niet ruim opgezet. De tafeltjes waren van hout en de stoeltjes van gietijzer. Het zag er erg schattig uit. De bediening was beleefd maar niet uitermate vriendelijk. Ik vond dat ik eigenlijk wel iets in de trant van een "echt" Engels ontbijt moest eten, maar als je geen vlees eet, wordt dat toch wat lastiger. Daarom the next best thing: geroosterd brood met zalm, scrambled eggs en sla. Heerlijk hoor die combinatie van toast met zalm en ei. De salade had echter beter bij het avondeten gepast, hierover zat namelijk een scherpe mosterddressing.
Barts ontbijt was wat Franser, met broodjes en croissaint met diverse jams en chocopasta. Maar wel absoluut om van te smullen!
Helaas hadden we geen tijd meer voor een lunch of diner daar, maar we gaan er vast nog wel een keer heen. Gelukkig zagen we dat Le Pain Quotidien ook in Nederland te vinden is!

Met deze blog zijn we aan het einde gekomen van de hotspots in Londen. Maar het zal niet ons laatste tripje naar deze stad zijn :)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten