donderdag 18 september 2014

Gastblog: Diner bij Trattoria

Op zondag 31 augustus zijn we gaan eten bij Trattoria Pietro, dit is gevestigd in het oude Entrepotgebouw aan de Vijf Werelddelen in Rotterdam Zuid. Het Entrepotgebouw is multifunctioneel, naast dit restaurant zitten er nog meer horeca gelegenheden, maar ook winkels.
De ingang van de trattoria vind je in het hoofdgebouw en bij binnenkomst wordt je direct vriendelijk ontvangen door het personeel. Het mannelijk deel van het personeel is een mix van Italiaanse en Nederlandse mannen. Iedereen spreekt wel Nederlands, soms gelardeerd met een prachtig Italiaans accent (al dan niet aangedikt).

Wij zijn naar Trattoria Pietro gegaan, omdat we hen tegenkwamen op de Groupon website. Hierdoor konden we met zijn tweeën een 2-gangen a la carte diner nuttigen voor slechts €20!! Wij hebben hierbij gekozen voor een voorgerecht en een hoofdgerecht en het toetje achterwege gelaten. Er is een ruime kaart om gerechten van te kiezen. Wat wel opviel was dat de voorgerechten deel uitmaakten van de "gewone" kaart, maar dat de hoofdgerechten dit niet deden. Voor het hoofdgerecht konden we kiezen uit een groot aantal pizza's en paste gerechten. Van de "gewone" kaart waren ook vis en vleesgerechten te bestellen, maar die waren kennelijk voor de Groupon gasten niet beschikbaar. Nadat wij uit de ruim gesorteerde wijnkaart een keuze hadden gemaakt voor lekkere wijnen werd onze bestelling opgenomen.


Als voorgerecht hadden we een Melanzane Parmigiana: een aubergine in tomatensaus met Parmezaanse kaas uit de oven en een Salmone Marinato: een gerookte en gemarineerde zalm in een dillesaus. Terwijl wij zaten te wachten op onze gerechten in de zeer gezellig ingerichte ruimte werden wij aangenaam verrast met een door het huis aangeboden amuse. Deze bruschetta lieten wij ons goed smaken.
Het voorgerecht liet nog even op zich wachten maar dat was echt de moeite waard. De zalm was heerlijk zacht en de aubergine met tomatensaus en Parmezaanse kaas was een waar genot. We hebben hier heel erg van genoten en onze Resonato Rosato en Masseria Trajone Pinot Grigio smaakten er voortreffelijk bij.

Als hoofdgerecht bestelden wij een pizza quatro formaggi en een pizza Pietro. De pizza's werden gebakken in een mooi in het zicht staande oven en kwamen lekker warm op tafel. De wijn die ik hierbij had besteld was de Nero Negroamaro Cabernet Sauvignon, omdat er in de pizza Pietro een krachtige worst verwerkt zat. Wilma ging over op een watertje en ongeveer een half uurtje later lagen er nog maar een paar stukjes op ons bord.
 Hierna hebben wij nog een cappuccino en een kopje koffie besteld en kregen er een lekkere hazelnoot bonbon bij. De koffie en de cappuccino vielen echter erg tegen en ik zou deze zeker niet aanbevelen. Nadat we onze drankjes hadden afgerekend zijn we echter wel tevreden naar huis gegaan.

Trattoria Pietro is een goed restaurant dat de avond dat wij er waren druk bezocht werd. Het is gezellig en speels ingericht met vrolijke kleuren. Wij zaten aan tafels met banken. Er is echter nog een apart ingericht deel dat bestaat uit zitjes voor twee personen die aan het plafond hangen en waar je via een extra trede in kunt stappen. We hebben dit werkelijk nog nooit eerder ergens gezien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten