maandag 8 september 2014

Hotspots Londen deel 3 Shoreditch

The Shoreditch

Voor ons bezoek aan Londen hebben we de vader van Bart beloofd om een leuke winkel te bezoeken: Labour and Wait. Deze winkel heeft namelijk ongeveer dezelfde uitstraling als die van Adriaan en Remco in Haarlem: Bink Fournituren. We hadden het adres van de winkel al opgezocht in Nederland en wisten dat hij niet echt in het centrum van Londen zat, maar toeval helpt altijd een handje. Toen we in het vliegtuig naar Londen zaten, lazen we in zo'n KLM boekje over een Urban Food Fest. Zoals jullie mogelijk al doorhebben is eten een van onze hobby's en leek het ons dus leuk om naar daarheen te gaan. Ook dit lag niet echt in het centrum van Londen... maar wel op vijf minuten lopen van Labour and Wait.
We vertrokken dus mooi op tijd vanuit het centrum naar Shoreditch en strandden op een station omdat de trein niet verder reed. Na wat zoeken kwamen we in een bus terecht, ja zo'n Engelse dubbeldekker, en niet lang daarna stapten we uit in Shoreditch. We liepen een stukje de verkeerde kant op, vervolgens een langer stukje de juiste en kwamen vijf minuten voor sluitingstijd bij de winkel aan. Snel foto's gemaakt, drie lampen gekocht en onaardig behandeld door het personeel (gelukkig is het bij Bink een stuk gezelliger) en toen stonden we weer buiten.


Het Food Fest zou pas een uur later beginnen dus we gingen op zoek naar een plekje om te wachten en belandden bij The Shoreditch. Ze schonken daar cocktails en heel toevallig bleek het Happy Hour te zijn. Hoe de cocktails heten weet ik niet meer precies (dat krijg je ervan als je ze drinkt voor het avondeten), maar ze waren wel ontzettend lekker. Gedurende de tijd dat we daar zaten kwamen we erachter dat er meer bars in die straat gevestigd zijn en dat uitgaan in Engeland wat vroeger begint. Het uitgaanspubliek liep langs ons terrasje en trok veel bekijks. De outfits van sommigen zouden niet misstaan in programma's als Geordie Shore, The Valleys of ons eigen Oh oh Cherso. Na de tweede cocktail besloten we dat het tijd was voor een hapje eten en we hoefden gelukkig maar 50 meter te lopen naar het Food Fest.

Urban Food Fest

Helaas liepen we eerst 50 meter de verkeerde kant op... Eenmaal aangekomen bij het Urban Food Fest hadden we het onmiddellijk naar ons zin. Het vond plaats op een klein terrein dat vol stond met Food trucks. Vijftien verschillende trucks boden allemaal de lekkerste hapjes en drankjes aan.
De trucks vormden een soort cirkel en in het midden van de cirkel stonden lange tafels met banken en losse stoelen. We deden een rondje langs de trucks, maar kwamen eigenlijk al snel weer bij de eerste truck uit. Hier stonden twee mannen en een vrouw in van Italiaanse afkomst. Ze maakten echter iets heel anders dan pasta of pizza: een soort quesadilla's!
Een wrap werd op een hete bakplaat gelegd, daarop werd een flinke laag kaas gestrooid en hij werd dichtgeklapt. Vervolgens als de kaas gesmolten was, kwam de rest van de vulling erin. Voor mij: sla, tomaat en gegrilde groenten. Bij Bart kwam daar nog kip bij. Toen dit warm was werd er nog saus over geschonken, wat het precies was weet ik niet, maar er zat veel knoflook en kaas in! Helaas konden we niet meteen een zitplaats vinden en de wraps waren nogal onhandig staand te eten. Gelukkig kwamen er twee stoeltjes vrij en konden we lekker zitten. Na de enorme wraps te hebben verorberd, hebben we wat te drinken gehaald en genoten van de zon en de gesprekken om ons heen afgeluisterd. Toen de wraps wat waren gezakt, heeft Bart nog een stukje chocoladetaart gehaald en daarvan genoten.
De sfeer op dit fest was zo gezellig en ontspannen dat we geen moment hebben getwijfeld om naar zo'n zelfde soort evenement in Nederland te gaan! Het loopt in Engeland nog tot eind oktober, dus als je de kans hebt, ga erheen! (In Rotterdam is de laatste Kanen bij op vrijdag 12 september)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten