zaterdag 6 september 2014

Hotspots Londen deel 2: Eten op straat

Borough Market

Op onze derde dag in Londen besloten we op zoek te gaan naar Borough Market, we hadden gehoord dat dit een soort overdekte markt was. Het is gevestigd naast de Londen Bridge Underground dus makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer. Er zijn verschillende straten waar je de hal binnen kan stappen, onder andere Borough High Street, Park Street en Cathedral Street.
Toen we aankwamen bij de hal zijn we even een momentje stil blijven staan om alles in ons op te nemen. Ten eerste was het er erg druk en ten tweede waren de geuren overweldigend.
We kwamen aan in een hal met kraampjes vol kazen, brood, truffelolie, verse pasta's en groenten. Het rook er heerlijk, al was de geur op sommige plaatsen een beetje sterk. Eerst zijn we maar een beetje rond gaan lopen om de sfeer in ons op te nemen. Er liepen echt ontzettend veel mensen door de hallen, maar ondanks de drukte was de sfeer heel ontspannen. Nadat we van de sfeer hadden geproefd, vonden we het tijd om ook wat van het eten te proeven. Bart ging naar een broodkraam om een paar lekkere broodjes te halen en ik stond te wachten. Gelukkig raakte ik snel afgeleid door een glazen stolp met zwarte bollen erin en een briefje ervoor dat zei: "Smell me". Dus ik tilde de stolp op en kon aan een verse truffel snuffelen, het rook uitermate sterk. Ik ben een truffelfan, dus heb daar meteen een klein flesje witte truffelolie gekocht, met het voornemen naar Borough Market terug te keren wanneer het leeg is. Bart kwam ondertussen aanlopen met heerlijk verse kaasbroodjes.


Nadat we de lekkere broodjes hadden verorberd zijn we door diverse groente- en fruitkramen gelopen. Veel bekende soorten gezien, zoals aardbeien en wilde perziken, maar ook veel onbekende fruitsoorten in de vorm van bessen. Daarna gingen we verder en kwamen we in het "snoepgedeelte". Een groot aantal patisserie kraampjes verkocht het meest geweldig uitziende gebak en die zijn we maar snel voorbij gelopen. Toen botsten we echter bijna tegen een kraam vol fudge aan en daar konden we niet meer omheen: vanille, chocolade, bourbon, zeezout, chili, pindakaas en nog minstens tien andere soorten fudge lagen in een vitrine. Gelukkig konden we ons niet inhouden en hebben een zakje met verschillende smaken samengesteld. Later hebben we dus ook onder het genot van een glas bubbels een fudge-proeverij gehouden. Het liep al tegen het einde van de dag en het viel ons op dat een groentekraam dozen vol heerlijke verse groenten en kruiden voor £5 per doos verkocht. Helaas ging dat niet in onze koffer passen maar genoeg Londenaren hadden die avond een verse salade voor een prikkie.

Verder was er nog een hal vol vlees en vis, maar die rook niet zo heel erg lekker. Dus zijn we doorgelopen naar een open gedeelte waar verse hapjes werden gemaakt en hele maaltijden afgehaald konden worden. Het was heerlijk om daar diverse mimosa's te proeven! 
Op de Market kan je het zo duur of goedkoop maken als je zelf wilt, de verse producten zijn wel prijziger dan in de supermarkt, maar omdat het ook biologisch is vonden wij het prima geprijsd. Je kan Londen echt niet bezoeken zonder een paar uurtjes Borough Market.

Moosh - Carnaby Street


Tijdens ons rondje door Soho, waar we al hadden genoten van de kookkunsten van Ottolenghi's koks, kwamen we in een leuke straat terecht: Carnaby Street. Ik moet zeggen dat ik niet weet of ik het makkelijk terug zou vinden als ik door Londen zou lopen, maar dan is het opzoeken van de straat wel de moeite waard. We hebben daar lekker rondgekeken in winkeltjes totdat we een poortje zagen, naar wat wij dachten nog meer leuke winkeltjes. Het poortje eenmaal door zagen we iets leukers dan winkels, namelijk restaurantjes!
Aangezien we nog redelijk vol zaten van ons ontbijt zijn we niks gaan eten, maar wat drinken ging er natuurlijk wel weer in. Daarom hebben we bij Moosh heerlijke smoothies gehaald en er lekker van genoten in het zonnetje.


Food fair - Covent garden

Covent Garden is een van de leukste plekjes in Londen als je stilte en toch gezelligheid zoekt. Het zal nog vaker terugkomen in de Londen Hotspots, maar dit keer was de hotspot helaas tijdelijk.
We waren naar Covent Garden gegaan omdat daar een food fair was waar een cupcake kraam zou staan van een winkel die we al op internet hadden gevonden voor we naar Londen gingen. Je leest het al "zou staan". We kwam begin van de avond op de food fair en bij het kraampje stond een bord dat zei: "Sorry, we are sold out!" We waren redelijk teleurgesteld, omdat de peanutbutter cupcake in Nederland al onze aandacht had getrokken. Maar we werden gered door een kraampje naast de uitverkochte cupcakes. Daar verkochten ze namelijk Eton Mess :-) Voor Bart één van de meest smaakvolle ontdekkingen van dit weekend!
De combinatie van kapotte meringues, aardbeien en ongeslagen room was zo lekker dat we het hebben volgehouden om tien minuten bij een saaie straatartiest te zitten.

1 opmerking:

  1. ook nu weer genoten van een mooi stukje over de wereldstad Londen en het daarbij ervaren en genoten eten en drinken. Leuke hapjes en drankjes afgewisseld met markante stukken van de stad. Het uitnodigende karakter van de stad is er zeker niet minder op geworden.

    BeantwoordenVerwijderen