zaterdag 30 augustus 2014

Las Palmas

Daar gingen we dan, op naar Las Palmas! Het bekendste restaurant van chefkok Herman den Blijker. Nadat we ingecheckt waren bij het Nhow hotel aan de Wilhelminakade was het nog geen vijf minuten lopen naar ons diner. Wat een enorm toeval was het dat ik bedacht had om Kim hier voor haar verjaardag mee naar toe te nemen en ze een paar dagen voor haar verjaardag zei dat ze hier nog nooit was geweest en er heel graag nog een keer zou willen eten. I love it when a plan comes together!

Las Palmas is een visrestaurant op de Kop van Zuid waar je ook terecht kan voor een lekker stukje rundvlees.
De Kop van Zuid is een deel van Rotterdam dat sinds de tweede helft van de jaren negetig in ontwikkeling is. Hiervoor was het een in onbruik geraakt havendeel. Er wordt nu nog steeds aan gewerkt om het te ontwikkelen tot het hipste stukje van Rotterdam.
De omgeving is dus redelijk industrieel en dit is ook terug te zien in het restaurant. Las Palmas is gevestigd in een oud werkplaatsgebouw van de Holland-Amerikalijn waarvan de wanden glimmend wit zijn betegeld of bestaan uit beton en wanneer je omhoog kijkt zie je buizen lopen. Toch is door de inrichting het restaurant wel sfeervol: mooie witte tafelkleden en houten stoelen met stof bekleed geven een warme uitstraling. Een fijne bijkomstigheid is dat de stoelen ook nog erg lekker zitten. Een nadeel van de grote open ruimte met de open keuken is dat het restaurant wat rumoerig wordt. Het is echter niet zo luidruchtig dat het ongezellig wordt.
De gerechten en bedragen op de kaart in combinatie met de uitstraling van het restaurant geven het idee dat het gaat om een luxe restaurant. Niet al het publiek lijkt dit door te hebben gezien de kledingstijl. Veel gasten zitten er in spijkerbroek met sneakers, niet het publiek dat wij verwacht hadden.

Het eten was verrukkelijk. Vooraf begonnen we met sashimi van tonijn met wakame en een hele pittige wasabi waarvan Kim tranen in haar ogen kreeg. 

Kim bestelde als hoofdgerecht slibtong met bruisende boter en friet. Dit werd geserveerd met sugarsnaps en haricoverts. Er lagen drie visjes op het bord waar het grootste deel van kop en staart vanaf was, maar de grote graten zaten er nog in. Een heel klein beetje fileerkunst was dus nog wel nodig. De vis was lekker gekruid en zwom inderdaad in bruisende boter. Daarbij zwom de vis ook in een lekkere chardonnay ;).

Ik twijfelde tussen de kalfsrib en de Bavette maar op aanraden van onze gastheer die vertelde dat de smaak van de Bavette, een stuk vlees uit de buikstreek, veel smaakvoller zou zijn dan het jonge vlees van de kalfsrib koos ik voor de Bavette. En wow! Wat had de gastheer gelijk. De combinatie van het medium gebakken vlees, de rode wijnsaus en champignons was verrukkelijk! Gecombineerd met een Malbec rode wijn was het heerlijk genieten.

Na het hoofdgerecht zaten we beiden nogal vol dus hebben we een pauze ingelast voor het dessert. Dit vond de bediening geen probleem: onze gastheer zou wel terugkomen als de wijnglazen leeg waren. Inderdaad toen de laatste restjes wijn op waren werd ons de keuze voor het dessert verteld. Kim ging voor het rode fruit met sabayon en ijs en Bart ging voor het chocolade dessert. Beiden smaakten wederom uitstekend. Hierdoor zijn we ook vergeten er foto's van te maken :)

De bediening was erg vriendelijk en beleefd. We werden geholpen door twee dames en een heer. Voornamelijk de gastheer was in staat het eten over te laten komen als een belevenis. De manier waarop hij uitlegde wat Bavette was en vertelde waarom dit smaakvoller zou zijn dan kalfsrib was fantastisch. De dames waren beiden gezellig en droegen bij aan een leuke sfeer. Ondanks het ontspannen gevoel kan het niet anders gezegd worden dan dat de bediening opgeleid was om zich erg correct te gedragen.

Op de kaart staan alleen vlees- en visgerechten, maar zoals we konden zien aan een tafel naast ons is het ook mogelijk volledig vegetarisch te eten. De keuken bedenkt dan zelf een mooi gerecht voor je. Er is ook genoeg keuze uit schelpdieren, je hebt bijvoorbeeld de keuze uit maar liefst zes verschillende soorten oesters. Qua vlees wordt er alleen kalfs- en rundvlees geserveerd, waarbij voor het rund gekozen is voor hoge kwaliteit: Black Angus.

Voor ons diner inclusief drankjes waren we uiteindelijk ongeveer €150,- kwijt. Maar het eten, de sfeer en het plezier wat we hier allebei van hebben gehad waren dit absoluut waard.
Onderweg naar de uitgang kwamen we de chef, Herman den Blijker, zelf ook nog tegen. Hij stond uiteraard te genieten van zijn eigen kookkunsten.

2 opmerkingen:

  1. Ziet er goed uit. Een beetje ver weg voor ons, maar als we in de buurt komen, weten we in ieder geval een goed restaurant.

    Atie

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een prachtig verhaal. Ook nu krijg ik weer direct zin om uit eten te gaan. Vrienden hadden al gezegd dat het bij Las Palmas goed was maar nu ik dit heb gelezen gaan we er zeker naar toe. Het is wel een behoorlijk bedrag maar gezien de ervaring met het kundige en gezellige personeel, het eten en de wijn lijkt het mij zeker de moeite waard. Bedankt voor het delen van jullie ervaring

    BeantwoordenVerwijderen