De Saffraan is gevestigd op een schip aan de rand van het centrum. Ideaal bereikbaar met het openbaar vervoer als je ervoor kiest een wijnarrangement te nemen. Wij werden om 13.00 verwacht voor een 3 gangen lunch.
Nadat we aan boord gingen en gekozen hadden voor eentafeltje op het zonnige dek keken we uit over de markt van Amersfoort. Hier kom ik straks nog even op terug.
Toen we comfortabel zaten begon de lunch met een heerlijk glas bubbels om te proosten. Aangezien we de hele dag gezellig onderweg waren naar Kims verjaardagscadeau was dit de perfecte start van de middag!

Na deze gezellige start hebben we de wijnkaart bestudeerd. Kim wees al snel de mogelijkheid aan om verschillende wijnen die bij het eten zouden passen te gaan proberen. Deze wijnen werden uitgekozen door de bediening, maar de wijnkaarten bieden genoeg keuze om een andere wijn te bestellen. Gelukkig was er ook de optie om halve glazen te krijgen per gang.

Zoals we tijdens ons bezoek aan de Posthoorn in Monnickendam al hadden geleerd is het verstandig het tempo waarop we eten aan te passen aan het tempo waarop we van de wijn genieten.
De voorgerechten zagen er prachtig uit: tartaar van kalfsbil met uitjes en een radijssalade met lavendelgelei.
Keurig rekening houdend met het feit dat we in de reservering hadden aangegeven dat Kim vegetarisch eet. Ze smaakten net zo lekker als ze eruit zagen.
Het eten en de wijn werd op een rustig tempo geserveerd en vervolgens diende het hoofdgerecht zich aan.
Keurig rekening houdend met het feit dat we in de reservering hadden aangegeven dat Kim vegetarisch eet. Ze smaakten net zo lekker als ze eruit zagen.
Ik kreeg een bord met een heerlijk stuk boterzachte schelvis. Ik ben geen grote visliefhebber, het gaat wel steeds beter, maar dit was echt heerlijk! Een geweldige combinatie van smaken door de prei, de saus en de vis.
De wijn die hierbij kwam was voor mij een niet hele bijzondere riesling. De rode wijn van Kim was daarentegen heerlijk HãHã! Ze kreeg daarbij een bord gevuld met mooie groenten: een aardse bietenspiraal, puree van knolselderij en onder andere aspergetips.
Nagenietend van het hoofdgerecht werden de voorbereidingen voor het dessert getroffen. De dessertwijn werd ingeschonken en de kok kwam zelf het dessert toelichten.

Zo langzamerhand voelden we toch ook wel dat we aardig wat gegeten (en gedronken) hadden en het was dan ook een prima moment voor de koffie. Uiteraard weer niet zonder een aantal heerlijke koekjes en chocolaatjes. Gevulde witte chocolade met bananen gelei of een macaron met bailey's vulling. Al met al met een heerlijke kop cappuccino een prima afsluiter van een heerlijke lunch.
De groupon van €49 was het meer dan waard. De wijn kwam daar uiteraard nog bij maar die had een prima prijs-kwaliteit verhouding.
De bediening was vriendelijk en kon duidelijk uitleggen wat er geserveerd werd. Het eten was heerlijk en niet teveel of te weinig. Verder was het restaurant binnen netjes en mooi ingericht. Natuurlijjk was alles gewoon schoon zoals je dat mag verwachten.

Geen opmerkingen:
Een reactie posten