dinsdag 9 december 2014

High tea bij Kevin's Grand Café

Een tijdje terug ben ik met Wilma wezen high tea-en in Delft en dat was een flinke teleurstelling. Om deze ervaring te compenseren zijn we pas gaan high tea-en in Maassluis. In Kevin's cafe konden we ook met een groupon terecht, maar deze keer leverde dat bij de uitbater geen teleurstelling op. 

Er stond een tafeltje gedekt met servies en verschillende theeën en daar werden we door onze vriendelijke gastheer naartoe gebracht. Vervolgens kwam er een vriendelijke serveerster onze theepot vullen en konden we even kletsen terwijl de hapjes werden bereid.

Kevin's cafe ziet er een beetje uit als een kruising tussen een gezellige kroeg en eetcafé. Veel donkerbruin hout, maar wel gecombineerd met frisse kleuren. De stoelen en tafels passen goed in deze setting en waren voor de verandering eens niet gedekt met een wit tafellaken. Toen we binnenkwamen waren we de eerste gasten, maar langzaam druppelde andere gasten binnen. Vlak voordat we weggingen kwam er een grote groep vrouwen die een babyshower hadden georganiseerd. Gelukkig was er een halfopen ruimte in de hoek van het restaurant waar de groep plaats kon nemen en niemand stoorde met hun gebabbel.

Vervolgens kwam onze gastheer naar onze tafel terug en kregen we een schaal vol heerlijke huisgemaakte hapjes. Om te beginnen een heerlijke grote bonbon met een stevige vulling, heel romig maar harder dan slagroom of crème en een soort bonbon op een stokje, ook met een stevige vulling. 
Verder een cakeje met een soort crèmelaag in aardbeiensmaak en een lekkere muffin. Daarnaast nog voor allebei een eclair en een kleine cheesecake met cranberry's. En als laatste zoetigheid: scones met heerlijke clotted cream en jam.
Naast alle zoete hapjes waren er ook drie sandwiches: kaas-tomaat, komkommer-roomkaas en zalm. Om je vingers bij af te likken. 
Tijdens het smullen van de hapjes werd onze theepot gestaag bijgevuld en hebben we liters thee weggewerkt.

Dit was duidelijk een high tea zoals een high tea bedoelt is: kleine, smakelijke, hapjes met liters thee in een rustige omgeving waar je lekker bij kan kletsen!

3 opmerkingen:

  1. Ik wil direct na het lezen ook daar aan de high tea maar heb wel wat moeite met de hoeveelheid thee ...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Haha ik ga ook zelfs aan de thee met een high tea :-)

    BeantwoordenVerwijderen